Μυστήριο με το πρώτο επίσημο πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον 

Ο πίνακας αφαιρέθηκε από την συλλογή και μεταφέρθηκε στις αποθήκες χωρίς ενημέρωση ή εξήγηση

Όταν πριν από 10 χρόνια αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο βασιλικό πορτρέτο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η Κέιτ Μίντλετον ήταν τυπικά ευγενική, περιγράφοντας τις προσπάθειες του Σκωτσέζου καλλιτέχνη Paul Emsley ως «λαμπρές, απολύτως εκπληκτικές».

Οι κριτικοί ωστόσο ήταν λιγότερο ευγενικοί, χαρακτηρίζοντάς το ως «φρικιαστικό», «σάπιο» και «μια απόλυτη καταστροφή». 

Τώρα, αν και είναι η μοναδική προσωπογραφία της μέλλουσας βασίλισσας της Βρετανίας στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων, ο πίνακας «αποκαθηλώθηκε» και μεταφέρθηκε σε μία αποθήκη. 

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικό της Daily Mail, η πινακοθήκη ενημερώνει ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το δει «κατόπιν ραντεβού στο αρχείο μας», χωρίς όμως να εξηγεί τους λόγους που το πορτρέτο αφαιρέθηκε από την συλλογή. 

Η πριγκίπισα Κάθριν είναι η βασιλική προστάτιδα της γκαλερί στην πλατεία Τραφάλγκαρ και πρόσφατα αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο κοινό πορτρέτο με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. 

«Είναι αδιανόητο ότι ο πίνακας της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα αφαιρέθηκε από την κοινή θέα χωρίς να τη συμβουλευτεί κάποιος», δήλωσε πηγή. «Αυτό θα ήταν πολύ αγενές. Είναι η πολύτιμη προστάτιδα μας».

Πάντως, όσο το μυστήριο φουντώνει και ο πίνακας παραμένει στις αποθήκες,  φουντώνουν και οι φήμες ότι η μελλοντική βασίλισσα ίσως χαίρεται κατά βάθοςπου το έργο δεν είναι πλέον σε κοινή θέα.

Πηγή: skai.gr