Iryna Bilotserkovets: Σύζυγος Ουκρανού πολιτικού ποζάρει για το Playboy και δείχνει τα «σημάδια» του πολέμου στο σώμα της

Ο εκδότης δήλωσε ότι τα έσοδα από το περιοδικό θα διατεθούν για ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης για τον ουκρανικό στρατό

Η σύζυγος ενός Ουκρανού πολιτικού, που επέζησε από μια ύποπτη απόπειρα δολοφονίας, είναι το εξώφυλλο του «Playboy» για την πρώτη έκδοση που θα τυπωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή. 

Η Iryna Bilotserkovets, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια, εμφανίζεται στο εξώφυλλο, φορώντας κάλυμμα στο μάτι και μεταλλικό μπικίνι. Μόλις τρεις ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το αυτοκίνητο της Iryna χτυπήθηκε από σφαίρες στο Κίεβο. Ως σύζυγος πολιτικού, ο οποίος είναι βοηθός του Βιτάλι Κλίτσκο, του δημάρχου του Κιέβου, ερμηνεύτηκε ως απόπειρα δολοφονίας από φιλορωσικές δυνάμεις. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου υποβλήθηκε σε πολύμηνη θεραπεία και χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης.

Η Iryna Bilotserkovets

Μιλώντας στο περιοδικό για την πρώτη φορά που είδε τον εαυτό της στον καθρέφτη μετά τη θεραπεία, είπε: «Ένα μάτι έλειπε, σωλήνες έβγαιναν παντού, τα μαλλιά ξυρισμένα από την εγχείρηση. Ράμματα, ουλές, πληγές παντού- ήμουν απλά το τέρας του Φρανκενστάιν. Το σαγόνι μου είχε σπάσει, σαν κλαδί». Και πρόσθεσε: «Δεν έχω πια όμορφο πρόσωπο, αλλά το υπόλοιπο σώμα μου είναι όμορφο».

Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Iryna, μαζί με τα τρία παιδιά της, πήγαιναν στο σπίτι τους, σε μια γειτονιά του Κιέβου, όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από πυρά. Μετά την επίθεση, σύμφωνα με την ίδια, το μόνο που θυμόταν ήταν ένας έντονος πόνος στο κεφάλι της. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, έχασε το ένα της μάτι, ενώ είχε και ουλές σε όλο της το σώμα. 

Η Iryna Bilotserkovets

«Δεν ήταν θέμα διατήρησης της ομορφιάς μου. Ήταν θέμα αν θα ζούσα ή όχι. Οι γιατροί στην Ουκρανία είπαν ότι, μάλλον, θα πέθαινα. Εγώ δεν συμφωνούσα, αλλά ούτε και ο σύζυγός μου».

Η Iryna παρουσιάστηκε στο περιοδικό ως μία από τις ηρωίδες της Ουκρανίας, για την έκδοση «Women Sato Astron», η οποία είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά δεν έχασαν τη «δίψα» τους για ζωή. 

Ο εκδότης δήλωσε ότι τα έσοδα από το περιοδικό θα διατεθούν για ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης για τον ουκρανικό στρατό. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, το περιοδικό υπήρχε μόνο διαδικτυακά, με τα έσοδα να διατίθενται για την αγορά ασθενοφόρων για τον στρατό.

Πηγή: skai.gr