Η Άμπερ Χερντ «χειραγωγεί» το δικαστήριο -Τα «σημάδια» αναλύει ειδικός στη γλώσσα του σώματος

Η Άμπερ Χερντ «χειραγωγεί» το δικαστήριο -Τα «σημάδια» αναλύει ειδικός στη γλώσσα του σώματος

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η δίκη ανάμεσα στους πρώην συντρόφους και ηθοποιούς Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ, με την κατηγορούμενη να καταθέτει τελευταία στο δικαστήριο ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον Ντεπ τις πρώτες εβδομάδες του γάμου τους.

Πολλά γράφτηκαν σχετικά με την κατάθεση της, τόσο όσον αφορά το περιεχόμενο όσο και για την περιγραφικότητα της ηθοποιού στα όσα ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο που ειδικεύεται στην γλώσσας του σώματος, Judi james και ασχολείται ενεργά με την δίκη, στάση της Χερντ κάθε άλλο παρά ένα «θύμα» δείχνει.

«Η κατεύθυνση του βλέμματος και της ομιλίας της είναι πολύ σημαντική. Το ότι χαμογέλασε στους ενόρκους ήταν για να έρθει κοντά τους και να προκαλέσει μια συμπάθεια», δήλωσε αρχικά η ειδικός και συμπλήρωσε «Είναι πολύ συνηθισμένο να προσπαθεί κανείς να απευθυνθεί άμεσα στην επιτροπή, στις ΗΠΑ, όμως η Amber φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει προσωπικές συνδέσεις με τα μέλη της επιτροπής, ξεκινώντας με χαμόγελα. Πρώτα χαμογελάει προς την κατεύθυνση του δικαστή κι αμέσως, γυρνάει το κεφάλι της προς την επιτροπή, δείχνοντας διαθέσιμη να απαντήσει σε κάθε τους ερώτηση. Η επιτροπή βλέπει τα μάτια της. Τα μάτια θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος σε ένα δικαστήριο, όσον αφορά τα εσωτερικά συναισθήματα», εξήγησε. «Τείνουμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους, όταν μπορούμε να δούμε τις εκφράσεις των ματιών τους. Οπότε, προσπαθεί έτσι να δείξει ότι δεν έχει τίποτα απολύτως να κρύψει».

Πηγή: Must