Κλείσιμο

Διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις ιερόδουλες

Τον ασκό του Αιόλου για τους εκατοντάδες οίκους ανοχής που λειτουργούν παράνομα άνοιξε η σύλληψη της 22χρονης Ρωσίδας που βρέθηκε θετική στον ιό ΗΙV.

Οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εντόπισαν άλλες 11 εκδιδόμενες γυναίκες, χρήστες ναρκωτικών ουσιών και θετικές στον ιό που πέρασαν το κατώφλι της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Πρόκειται για 10 Ελληνίδες και 1 Βουλγάρα, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθούν την Παρασκευή, κατηγορούμενες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων. Δείτε ΕΔΩ

Τα κινητά κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 100 ελέγχους στις προβληματικές περιοχές του κέντρου, εστιάζοντας κυρίως σε παράνομους οίκους ανοχής, υπαίθριες πιάτσες και διαμερίσματα όπου ζουν μετανάστες.

Η αποκάλυψη έχει βάλει «φωτιά» στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το τηλέφωνο χτυπάει 50 με 60 φορές την ώρα και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκονται κυρίως Έλληνες νεαρής ηλικίας, ακόμα και ανήλικοι. Ήδη μάλιστα 3 άνδρες κάτω των 25 ετών έχουν λάβει προληπτική αντιρετροϊκή αγωγή.

Όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, Βαγγέλης Λιάπης, «τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι υπάρχουν πολλά άτομα νεαρής ηλικίας και ανήλικοι που είχαν προσφύγει τις υπηρεσίες των συγκεκριμένων γυναικών και πολλοί από αυτούς δυστυχώς είχαν κάνει απροφύλαχτες σεξουαλικές επαφές».

Την ώρα που τα θετικά κρούσματα του ιού HIV σε εκδιδόμενες γυναίκες διαδέχονται το ένα το άλλο, στελέχη του δήμου Αθηναίων τονίζουν την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τους οίκους ανοχής. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να ανοίξει κάποιος έναν οίκο ανοχής έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την επιείκεια των ποινών, γεγονός που οδηγεί τους περισσότερους επιχειρηματίες στην παρανομία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι οι οίκοι ανοχής στην Αθήνα, που ξεπερνούν τους 300, λειτουργούν σήμερα παράνομα.
Πηγή: Χριστίνα Νικολαΐδου