Υπόθεση Folli – Follie: Παραπέμπονται σε δίκη 21 άτομα

Υπόθεση Folli – Follie: Παραπέμπονται σε δίκη 21 άτομα

Της Ιωάννας Μάνδρου

Tην παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών προτείνει η εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Με την υπ αριθμόν 1297/2021 πρόταση της που αριθμεί 616 σελίδες, η Ελένη Μιχαλοπούλου εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί. Μεταξύ αυτών είναι και οι 4 καταζητούμενοι των ελληνικών αρχών: ο άλλοτε στενός συνεργάτης της οικογένειας, CFO του Υποoμίλου της FFG στην Ασία και 3 Ασιάτες.  Για 8 κατηγορουμένους η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή τους ενώ για 2 να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου του.

Για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη προτείνεται η παραπομπή τους για 5 κακουργήματα:  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.
Eπιπλέον για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Για τρία κακουργήματα προτείνεται να δικαστεί η Καίτη Κουτσολιούτσου:  απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.