Κλείσιμο

Δήλωση Μενδώνη για την κλοπή και τη φθορά αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός» δήλωσε η υπ. Πολιτισμού σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση ότι επιφανές στέλεχος του Βρετανικού Μουσείου ο Πίτερ Τζον Χιγκς, ανώτερος επιμελητής του μουσείου, με εξειδίκευση στο τμήμα που σχετίζεται με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς - ήταν αρχαιοκάπηλος και μάλιστα πουλούσε τις αρχαιότητες που έκλεβε ακόμα και στο eBay.

Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου σχετικά με την απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος».

Διαβάστε ακόμα: Σχόλιο «μαχαιριά» της Ryanair στο Βρετανικό Μουσείο μετά τις αποκαλύψεις για στέλεχός του – αρχαιοκάπηλο

Το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του, δηλώνοντας ότι ένα μέλος του προσωπικού απολύθηκε, ενώ σχεδιάζονται νομικές ενέργειες εναντίον του.

Τα αντικείμενα που λείπουν από τη συλλογή περιλαμβάνουν χρυσά κοσμήματα, κομμάτια γυαλιού και ημιπολύτιμους λίθους που χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. μέχρι και τον 19ο αιώνα μ.Χ., και καταλάμβαναν μια «σημαντική χρονική περίοδο».

Πηγή: skai.gr