Κλείσιμο

Τσίπρας: Όλες οι δυνάμεις σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές

Ψυχραιμία και προσπάθεια από όλες τις πλευρές για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και της αεροπορίας είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωσή του από τα Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου και της πυροσβεστικής, για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

«Ζήτησα και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει και η αεροπορία. Από τη Θεσσαλονίκη έρχονται δύο Καναντέρ, και από την Ελευσίνα απογειώνονται δύο ελικόπτερα Σινούκ. Χρειάζεται απ’ όλους ψυχραιμία και εθελοντική συνεισφορά όταν το επιτρέπουν οι κατά τόπους αρχές που έχουν τον έλεγχο των επιχειρήσεων» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι οι δύο πιλότοι που επιχείρησαν την αναγκαστική προσγείωση με το Καναντέρ στη Λακωνία είναι υγιείς και μεταφέρονται στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για βοήθεια στον ευρωπαϊκό μηχανισμό για συνδρομή στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Απευθύνθηκε και στα ΜΜΕ ζητώντας να ενημερώνουν με ψυχραιμία και πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα της Πολιτικής Προστασίας να κάνει αναλυτική ενημέρωση για τα μέτωπα, την κατάσταση και τα μέσα πυρόσβεσης ανά δύο ώρες.
Πηγή: skai.gr