Τσιμέντο να γίνειΙ

Τη τσιμεντοποίηση μεγάλου μέρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με τη μετατροπή του σε φιλέτο οικοδομήσιμης γης, σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Τα νέα κυβερνητικά σχέδια που αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, προβλέπουν ότι από τα 5.300 στρέμματα του παλαιού αεροδρομίου θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες- κατασκευαστές περίπου 1000. Σε αυτά θα οικοδομηθεί μια μικρή πόλη περίπου 4.000 κατοικιών, η οποία θα συγκεντρώνει καθημερινά μέχρι και 30 χιλιάδες άτομα.
Από την εμπορική εκμετάλλευση τους θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του πάρκου.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής, οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο δώρο δισεκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης προς τις φίλιες κατασκευαστικές δυνάμεις χωρίς καμία φροντίδα για το περιβάλλον και με ελάχιστη πρόνοια για τους πνεύμονες πρασίνου που έχει ανάγκη η Αττική.
Ο όλος σχεδιασμός περιγράφεται σε εμπιστευτικό έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.
Μάλιστα περιλαμβάνεται και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο εντός των επόμενων ημερών προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός ιδεών για την αξιοποίηση της περιοχής, ενώ εντός του μήνα- με όχημα το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα - το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ θα καταθέσει τροπολογία για τους όρους δόμησης.
Οι σχετικές εξαγγελίες αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις προσεχείς ημέρες.
Πηγή: skai.gr