Το ΣΑΤΑ στηρίζει τους άστεγους της πόλης μας (pics)

Παραδόθηκαν σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης  Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κιβώτια με κλινοσκεπάσματα και ρούχα που συγκεντρώθηκαν από τους ταξιτζήδες της Αθήνας και προορίζονται για τους άστεγους της πρωτεύουσας. 

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Βασίλης Μαραγκάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι πράξεις κοινωνικής συμπεριφοράς. Ως ΣΑΤΑ αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε τους άστεγους της πόλης μας για δύο λόγους. Για να μεταφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και για να τονίσουμε ότι εμείς οι ταξιτζήδες στην πλειοψηφία μας αντιστεκόμαστε στην λογική, ότι όλα πρέπει να αξιολογούνται με βάση τα χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα. 
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, η ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας. Η πρωτοβουλία μας δεν λύνει το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, καταδεικνύει όμως ότι με κοινωνικές παρεμβάσεις χωρίς σκοπιμότητες μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. 
Σε μια εποχή που οι αξίες διαμορφώνονται με βάση την απόκτηση υλικών αγαθών και το προσωπικό όφελος, εμείς θέλουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα». 
Αυτοκινητιστές Ιδιοκτήτες Ταξί: «Είναι στο DNA μας να αισθανόμαστε χρήσιμοι, να μοιραζόμαστε, να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, εξάλλου, τόνισε: «Το ΣΑΤΑ δεσμεύεται ότι θα πάρει κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα επεκτείνει την εθελοντική του δράση και την κοινωνική του προσφορά. Η κουλτούρα της προσφοράς και του αλτρουισμού δεν είναι άγνωστη για τον ταξιτζή. Είναι στο DNA μας να αισθανόμαστε χρήσιμοι, να μοιραζόμαστε, να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη». 

Πηγή: skai.gr