Θρίλερ χωρίς τέλος στη Θεσσαλία: Ολονύχτια μάχη να κρατήσουν τα αναχώματα στον Πηνειό - Σε συναγερμό δεκάδες περιοχές

Η στάθμη του νερού στον ποταμό παραμένει πολύ πάνω από το όριο συναγερμού - Βυθίζονται στο νερό, η μία μετά την άλλη, οι περιοχές στη Θεσσαλία - Για ποιες περιοχές έχει εκδοθεί 112 ετοιμότητας

Δεν έχει τέλος η τραγωδία για χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, την ίδια στιγμή που ένα 24ωρο μετά το πέρασμα του φονικού καιρικού φαινομένου, η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα τρία μέτρα πάνω από το όριο συναγερμού (στα 9 μέτρα ύψος με όριο τα 6 μέτρα) και οι περιοχές στα περίχωρα της πόλης της Λάρισας, παραδίδονται η μία μετά την άλλη στα νερά.

Η μάχη θα δοθεί για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα και μετά από τα τρία εξαντλητικά 24ωρα που διήρκεσε η πρωτοφανής καταιγίδα, σε δύο μέτωπα:

1)Να κρατήσουν τη ροή του νερού τα αναχώματα που κατασκευάζονται συνεχώς γύρω από τον υπερχειλισμένο Πηνειό και 

2)Να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, τόσο στις περιοχές γύρω από τη Λάρισα, που φτάνει το νερό του ποταμού, όσο και στις άλλες περιοχές του θεσσαλικού κάμπου.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε πολλά μέτωπα και επικεντρώνεται στη στάθμη του ποταμού, η οποία άρχισε να πέφτει από το πρωί του Σαββάτου, παραμένει, ωστόσο, τόσο ψηλά, που ολοένα και περισσότερες περιοχές πλημμυρίζουν.

Από νωρίς το απόγευμα, η Πόλιτική Προστασία έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας για εκκένωση τουλάχιστον 35 χωριά και περιοχές στη Θεσσαλία. Πριν τις 9 το βράδυ, δόθηκαν οι πρώτες εντολές εκκένωσης, ενώ στη διάρκεια της νύχτας και αναλόγως την εξέλιξη του φαινομένου, θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Ελευθέριου και της Αλεξανδρινής

Την εκκένωση των πρώτων περιοχών -από τις 35- που είχαν τεθεί σε κατάστάση ετοιμότητας, διέταξε η Πολιτική Προστασία.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ελευθερίου, στη Θεσσαλία, οι οποίοι καλούνται να μετακινηθούν προς την πόλη της Λάρισας.

Πέντε λεπτά αργότερα, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρινής, προκειμέμου να εκκένωσουν προς Ομόλιο.

Διαδοχικά μηνύματα από το 112 για ετοιμότητα σε 35 περιοχές

Μήνυμα 112 σε δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας έστειλε το Σάββατο το απόγευμα η Πολιτική Προστασία, καθώς η στάθμη του Πηνηειού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα νερά διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στις γύρω περιοχές.

Αρχικά,μήνυμα  έλαβαν οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Βόννη, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

νιβερ

Λίγα λεπτά αργότερα εστάλη μήνυμα 112 και στις περιοχές Μεσάγκαλα και Στόμιο, αλλά και σε Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομο, Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Λουτρό, Κουλούρα.

112

 

Μήνυμα 112 για ετοιμότητα εκκένωσης εστάλη και στις περιοχές: 

 

Μήνυμα για εκκένωση στο χωριό Ομορφοχώρι, στο Κιλελέρ

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου του Κιλελέρ, με εντολή να κατευθυνθούν προς τον Πλατύκαμπο Λάρισας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. 

Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα φράγματα στις όχθες του Πηνειού - η στάθμη του οποίου έφτασε χθες τη νύχτα τα 10 μέτρα - ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοι κατοίκων από τα πλημμυρισμένα δυτικά προάστια της Λάρισας αλλά και το χωριό της Πηνειάδας.

Πηγή: skai.gr