Κλείσιμο

Στο Τυμπάκι Κρήτης η πρεμιέρα για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού – Η διαδικασία

Στην Κρήτη έγινε σήμερα η πρεμιέρα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω κινητών μονάδων. Επιλέχθηκε το νησί καθώς πρόκειται για μια περιοχή που έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς, η μετάλλαξη Δέλτα έχει κάνει την εμφάνισή της και την ίδια ώρα αναμένει να υποδεχθεί μαζικά τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κρήτη Μάριος Διονέλλης βρέθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου όπου από τις 9.30 το πρωί έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην πλατεία της περιοχής. Κινητή μονάδα έχει επίσης στηθεί στην περιοχή Αγία Γαλήνη που είναι μια επίσης σχετικά δυσπρόσιτη περιοχή της Κρήτης και οι πολίτες θα έπρεπε να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν.

Στη διαδικασία συμμετέχει ενεργά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς τις προηγουμενες ημέρες ο δήμος Φαιστού είχε ξεκινήσει την καταγραφή των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν στην κινητή μονάδα.

Οι εμβολιασμοί που γίνονται στην Κινητή Μονάδα αφορούν και πρώτη αλλά και δεύτερη δόση. Χορηγούνται τα σκευάσματα της Pfizer ή το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Στο Τυμπάκι θα γίνουν σήμερα και οι πρώτοι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Υπάλληλοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι θα παραλάβουν εμβόλια από την κινητή μονάδα και θα επισκεφθούν περί τους 4 ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν για να τους εμβολιάσουν.

Πηγή: skai.gr