Κλείσιμο

Στο πόδι 2.000 αστυνομικοί

Στο "πόδι" θα βρίσκεται το σαββατοκύριακο το σύνολο των δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ, ενώ στο έργο της αστυνόμευσης θα συνδράμουν δεκάδες διμοιρίες από την Αθήνα και τις αστυνομικές διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Ο μεγαλύτερος όγκος θα αναλάβει να περιφρουρήσει τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ισχυρές δυνάμεις θα φροντίζουν για την τήρηση της τάξης μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γιώργο Δουλγέρη, που κοινοποιείται παράλληλα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, ζητά από την Αστυνομία να εισέλθει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εντός του Ιδρύματος βρίσκονται άτομα που διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

Επιπλέον, ζητά να μην γίνει χρήση χημικών, που ενδεχομένως να μετατρέψουν την περιοχή σε "κρανίου τόπο", προκαλώντας προβλήματα στους επισκέπτες της Έκθεσης.
Πηγή: skai.gr