Κλείσιμο

Στη φάκα για κλοπές αυτοκινήτων

Οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε υπεξαιρέσεις και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία προωθούσε στην αγορά με παραποιημένα στοιχεία και πλαστά έγγραφα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα 34, 37 και 25 ετών, αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή ενώ αναζητείται 23χρονος Αλβανός που συνεργαζόταν μαζί τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εδώ και ένα χρόνο οι κατηγορούμενοι αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα που ήταν διαλυμένα και στη συνέχεια νοίκιαζαν αυτοκίνητα ίδιου τύπου από εταιρίες ενοικιάσεως τα οποία υπεξαιρούσαν, αντικαθιστούσαν τους αριθμούς πλαισίου με αυτούς των τρακαρισμένων, καθώς και τους αριθμούς κυκλοφορίας, και τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές. Κρατούσαν όμως αντικλείδια και αφού τα είχαν πουλήσει πήγαιναν και τα έκλεβαν.

Παράλληλα, έφτιαχναν πλαστά πιστοποιητικά του ΟΔΔΥ (Οργανισμού Διαχείρησης Δημοσίου Υλικού) με τα οποία παρουσίαζαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα ως προερχόμενα από πλειστηριασμούς, τα κατέθεταν σε αρμοδιες υπηρεσίες μεταφορών και πετύχαιναν με τον τρόπο αυτό την έκδοση νόμιμων αδειών κυκλοφορίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία τέτοια αυτοκίνητα - μαϊμού, άλλα τέσσερα που είχαν πουλήσει και ξαναέκλεψαν, ενώ ακόμα τέσσερα αυτοκίνητα έχουν υπεξαιρέσει από εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί.

Κατασχέθηκαν ακόμα 42.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται.
Πηγή: skai.gr