Σιωπή και απραξία στη Σαντορίνη

Τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση του στεγάστρου στη Σαντορίνη και ακόμη δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα για τους λόγους που την προκάλεσαν κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο έπαρχος Σαντορίνης Χρύσανθος Ρούσσος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθυστερούν να προχωρήσουν στις ενέργειες που απαιτούνται για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επιτρέπει στην Πολεοδομία να δώσει το πράσινο φως για την ανέγερση του νέου στεγάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομία Σαντορίνης, επικαλούμενη Π.Δ του 1990, το οποίο απαγορεύει να χτιστεί οτιδήποτε στην περιοχή, δεν έκανε δεκτό το σχετικό φάκελο, παρότι ήταν έτοιμος από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τ. Χαρμαντάς εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, η αίτηση αφορά την αναθεώρηση της αρχικής άδειας του 2001 η οποία εκδόθηκε με βάση διυπουργική απόφαση με όρους δόμησης ειδικά για το έργο. Ωστόσο η Πολεοδομία επιμένει ότι υπερισχύει το Π.Δ. της διυπουργικής απόφασης.

Το ερώτημα συνεπώς που γεννάται είναι αφού η Πολεοδομία βασίζεται σε Προεδρικό Διάταγμα (το οποίο δεν επιτρέπει στην περιοχή έργα παρά μόνο υδατοδεξαμενές) και όχι στην διυπουργική, πώς κατασκευάστηκε το στέγαστρο;
Πηγή: skai.gr