Πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ επέβαλε το ΕΣΡ

Συνολικά πρόστιμα ύψους 130 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ.
Το πρώτο πρόστιμο 100.000 ευρώ αφορά στα όσα είχε πει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος περί μαύρου πολιτικού χρήματος που προκάλεσε την καταγγελία του Νίκου Κωνσταντόπουλου για προσβολή προσωπικότητας.
Πρόστιμο των 30.000 ευρώ για αναφορά του Νίκου Κακαουνάκη σε δελτίο ειδήσεων περί εμπλοκής του Στέφανου Μάνου όταν ήταν υπουργός Οικονομίας σε υπόθεση που ζημίωσε το δημόσιο.
Για τον τρόπο κάλυψης από την πλειονότητα των τηλεοπτικών σταθμών της υπόθεσης με την 17χρονη στην Εύβοια το Συμβούλιο επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση και θα συνεδριάσει εκ νέου το πρωί της Παρασκευής αφού λάβει και τα υπομνήματα των τηλεοπτικών σταθμών. Ο Νίκος Χατζηνικολάου εκπροσωπώντας την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας υποστήριξε πως στα κανάλια αξίζει έπαινος και όχι ψόγος και πως με την στάση τους αποκάλυψαν τα φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και αφύπνισαν την κοινωνία.
Σημείωσε πως αν το συμβούλιο αποφασίσει αρνητικά αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την ενημέρωση των πολιτών και πως πρέπει (το ΕΣΡ) να στηρίξει την προσπάθεια των δημοσιογράφων για ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων.
Βασίλης Κουφόπουλος
Πηγή: skai.gr