Κλείσιμο

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο μετρό - «Απεργούμε κανονικά- Μετέχουμε στην κινητοποίηση του ΕΚΑ», λένε οι εργαζόμενοι- Τι λέει η ΣΤΑΣΥ

Οι εργαζόμενοι στο μετρό υποστηρίζουν ότι δεν είχαν κυρήξει την απεργία για την οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Παράνομη κρίθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργία των εργαζομένων στο μετρό, ωστόσο, όπως είπε στον Σκάι ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. είχε προσφύγει για μια απεργία που δεν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα προσφύγουν άμεσα κατά της διοίκησης για «παραπλάνηση έδρας δικαστηρίου», αφού «η ΣΤΑΣΥ παρανόμησε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό μετέχουν αύριο στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (δευτεροβάθμια οργάνωση) και όχι εκείνοι. Ετσι, με την «ομπρέλα» του ΕΚΑ η απεργία στο μετρό θα γίνει κανονικά. 

Η ΣΤΑΣΥ, πάντως, ενημέρωσε πως «αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς  - Κηφισιά».

Πηγή: skai.gr