Τις βαθμολογίες τους μαθαίνουν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων, την ώρα που ακούγονται οι πρώτες εκκλήσεις για παράταση στη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών τους δελτίων. 

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία από φέτος γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου, και οι υποψήφιοι θα πρέπει πρώτα να προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password).

Επισημαίνεται, ότι οι προθεσμίες είναι αποκλειστικές και δεσμευτικές και μετά την παρέλευσή τους δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση μηχανογραφικού δελτίου.

Πολλοί εκπαιδευτικοί και υποψήφιοι πάντως υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς απαιτείται χρόνος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη διαδικασία.

Οι υποψήφιοι, μπορούν να αντλήσουν αναλυτικές οδηγίες κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr είτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr είτε από τις οδηγίες που αποστέλλονται σε όλα τα Λύκεια.

Για την διευκόλυνσή τους θα λειτουργεί επίσης στο υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, καθ’ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, στο τηλέφωνο 210.3443993 καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 10:00 με 20:00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο e-mail: examshd@minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι με το 10% θα αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ και θα οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό μέσα στις ίδιες προθεσμίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εφέτος θα παρατηρηθούν πτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα, κατά κύριο λόγο, ενώ δεν αποκλείονται αυξομειώσεις εσωτερικά στις σχολές κάθε πεδίου.

Πηγή: skai.gr