Οι «βομβιστές» των βενζινάδικων: Πώς τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς (pics)

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ δυο ομάδων που κατηγορήθηκαν από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλειας Αττικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται πως τοποθέτησαν βόμβα σε βενζινάδικο στον σταθμό Λαρίσης πριν από επτά μήνες.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που λειτούργησαν οι βομβιστές. Ο ένας απο αυτούς πλησιάζει την πόρτα του πρατηρίου υγρών καυσίμων και τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν τόσο ισχυρή που προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

skai.gr

Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος δίωξης εκβιαστών της ΕΛΑΣ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού προμηθεύτηκαν εκρηκτική ύλη, κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησαν και πυροδότησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στο βενζινάδικο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

skai.gr

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, επίσης, πως υπήρχαν και άλλα ατομα τα οποία βοηθούσαν περιφερειακά τους φυσικούς αυτουργούς μεριμνώντας, κατά περίπτωση, για την διαφυγή τους καθώς και τη διαγραφή βιντεοληπτικού υλικού που θα οδηγούσε στην ταυτοποίηση τους. Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι αστυνομικοί στη δικογραφία της υπόθεσης τα επτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν λάμβαναν πολλά μέτρα προστασίας και διέγραψαν εκατοντάδες αρχεία από εξωτερικές κάμερες προκειμένου να μην καταγραφούν.

skai.gr

Μιλώντας στο skai.gr ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, Γιάννης Γλύκας μας είπε πως νιώθει «απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος, καθότι η έλλειψη στοιχείων οδήγησε ανακριτικό και εισαγγελικό λειτουργό να αποφανθούν στη μη επιβολή περιοριστικών όρων. Η απόφαση ήταν πλήρως εναρμονισμένη με το αποδεικτικό υλικό.»

skai.gr

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΛΑΣ