Ακόμη ένα αποτροπιαστικό περιστατικό προστέθηκε στη μακρά λίστα με τις επιθέσεις αρνητών κατά ιατρών σε νοσοκομεία.

Κόρη ασθενούς που νοσηλευόταν εισέβαλε στο νοσοκομείο Γιαννιτσώνν χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας. Η γυναίκα μπήκε στην καρδιολογική κλινική χωρίς μάσκα και όταν το προσωπικό προσπάθησε να τη σταματήσει, τους άσκησε λεκτική αλλά και σωματική βία. Αναφορά για το περιστατικό έκανε η ΠΟΕΔΗΝ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι εργαζόμενοι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου, η κόρη της ασθενούς, που νοσηλευόταν με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών επιχείρησε με προσβλητικό τρόπο από το τηλέφωνο να μάθει για την κατάσταση της μητέρας της και για τα φάρμακα που της χορηγούσαν.

Λίγο μετά όμως έφθασε εξαγριωμένη στο νοσοκομείο, εισέβαλε στην κλινική χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας και όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να τη σταματήσουν αντέδρασε έντονα και άσκησε σωματική βία προς μία νοσηλεύτρια. Το περιστατικό έγινε ενώπιον δύο γιατρών και μίας νοσηλεύτριας και το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.

Τελικά η αρνήτρια αποχώρησε με απειλές και φωνές όμως λίγες ώρες αργότερα, έστειλε απειλητικό μήνυμα στη νοσηλεύτρια, μέσω του Facebook. Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και της έγινε σύσταση.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και πως συχνά συναντούν παρόμοιες συμπεριφορές στην εργασία τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις