Κλείσιμο

Μικρή Ελλάδα, μεγάλοι αγώνεςΙ

Σε εξασέλιδό της αφιέρωμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» αναρωτιέται εάν «μια μικρή χώρα σαν της Ελλάδα θα αναλάβει ξανά την διοργάνωση των Αγώνων, ιδιαίτερα καθώς ο προγραμματισμός για ένα τέτοιο μεγάλο αθλητικό γεγονός γίνεται όλο και πιο πολυδάπανος και περίπλοκος».
Η Αθήνα «έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη με στόχο να πραγματοποιήσει καλούς αγώνες», γράφει η εφημερίδα που σημειώνει ότι παρά τις ανησυχίες του υπόλοιπου κόσμου για τις καθυστερήσεις στα έργα και για την ασφάλεια, στην Ελλάδα κυριαρχεί η αισιοδοξία, που είναι «αποτέλεσμα της ώθησης που έδωσε στην εθνική υπερηφάνεια η νίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».
Η εφημερίδα απαριθμεί τα έργα υποδομής που έχουν γίνει στην Αθήνα και σχολιάζει ότι η ελληνική πρωτεύουσα έχει δημιουργήσει «το πλαίσιο για να απολαύσει μακροχρόνια οφέληΙνα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού».
>Η θέση που μας αξίζει
Από την πλευρά της, η «USA Today» υποστηρίζει ότι η αρνητική κάλυψη των ολυμπιακών προετοιμασιών της Αθήνας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι αποτέλεσμα ενός σκεπτικισμού έναντι των Ελλήνων, που απορρέει από τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί για τη χώρα μας. Τονίζει μάλιστα ότι η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι κρίσιμη για την Ελλάδα, γιατί μέσω του θριάμβου της θα αποδείξει ότι τα αρνητικά σχόλια είναι παρωχημένα και θα καταλάβει τη θέση που της αξίζει στον αποκαλούμενο «Πρώτο Κόσμο».
Πηγή: skai.gr