Λέκκας για κακοκαιρία Daniel: Το φαινόμενο αυτό υπερκέρασε κατά πολύ τον Ιανό - Το κόστος του θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ

«Στον Ιανό είχαμε 400 χιλιοστά βροχής, εδώ έχουμε να κάνουμε σε πολλές περιπτώσεις για πάνω από 700, 800, 900 χιλιοστά βροχής», ανέφερε ο ίδιος

Στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel αναφέρθηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ. Όπως σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «το φαινόμενο αυτό υπερκέρασε κατά πολύ τον Ιανό. Στον Ιανό είχαμε 400 χιλιοστά βροχής, εδώ έχουμε να κάνουμε σε πολλές περιπτώσεις για πάνω από 700, 800, 900 χιλιοστά βροχής». 

Και συνέχισε: «Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο υπερκάλυψε κατά πολύ τους γνωστούς χάρτες πλημμύρας, που είχε εκδώσει το υπουργείο στο παρελθόν, με οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως «μέσα στα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουμε δύο γεγονότα που ξεπέρασαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της χιλιετίας». 

Σχετικά με το κόστος των ζημιών, εκτίμησε ότι θα ξεπεράσει την εκτίμηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, υπερβαίνοντας το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 
 

Πηγή: skai.gr