Κίνδυνος εκδήλωσης νέων πυρκαγιών

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών - Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Βοιωτίας, Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Λέσβου(συμπεριλαμβανομένης της νήσου Λήμνου), Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας), Κυκλάδων, Χανίων, Λασιθίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

Να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.
Πηγή: skai.gr