Κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές οδοντιατρικής σε Αθήνα και ΑΠΘ

Με απώλεια του χειμερινού εξαμήνου κινδυνεύουν οι φοιτητές των οδοντιατρικών σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβριο μαθήματα λόγω της απεργίας των διδασκόντων.

Για το θέμα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση προς τους διδάσκοντες, οι οποίοι εκτός από τα μαθήματα παρέχουν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές σε περίπου 13.000 ασθενείς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μέλος του συλλόγου διδασκόντων Σπύρος Βασιλόπουλος τόνισε ότι για τις υπηρεσίες που παρέχουν καλούνται να καταβάλουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστήμιου το 30% του αντιτίμου.

Τόνισε μάλιστα ότι κάποιοι συνάδελφοι χρωστούν μέχρι και 150.000 ευρώ και έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε να βρεθεί μια λύση.

Πάντως, οι διδάσκοντες στις οδοντιατρικές σχολές που ζητούν οι οφειλές τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΕΙ τους να ρυθμιστούν με περαίωση, υποστηρίζουν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος και να μην χαθεί το εξάμηνο.
Πηγή: skai.gr