Καταχρηστική η απεργία στην καθαριότητα

Καταχρηστική κρίθηκε την Πέμπτη από το μονομελές πρωτοδικείο η απεργία των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει προσφυγή του Δήμου που ζητούσε να κηρυχθεί η κινητοποίηση των συμβασιούχων παράνομη και καταχρηστική.

Στην απόφασή του το δικαστήριο -μεταξύ άλλων- επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας αλλά και δημοσίου συμφέροντος ενόψει των γιορτών.

Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας υπάρχουν αδιάθετοι 9.000 τόνοι σκουπιδιών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της λήξης των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε τα εξής: 

"η αδιαλλαξία του υπουργού κ Ραγκούση, έριξε σε απελπισία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε πολλούς Δήμους της χώρας. Η απελπισία αυτή οδήγησε τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας στη γνωστή πολυήμερη απεργία που ταλαιπώρησε την πόλη, τους κατοίκους της και τον εμπορικό κόσμο. Η ταλαιπωρία αυτή τελείωσε απόψε. Οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους, η Αθήνα θα είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να υποδεχθεί την καινούργια χρονιά με όσους και όσες την αγαπούν και επειδή αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτή την ταλαιπωρία, δεν πρόκειται να το πράξει ,ζητώ εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου εξ’ ονόματος όλων".
Πηγή: skai.gr