Ηλεκτρισμένο κλίμα στη Θεσσαλονίκη

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμαριά μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν Νιγηριανοί για το θάνατο 25χρονου μικροπωλητή ομοεθνή τους.

Στην πορεία παρεισέφρησαν μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων που πραγματοποίησαν επίθεση με καδρόνια και πέτρες κατά των αστυνομικών έξω από το αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς, στη Νέα Κρήνη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Ο 25χρονος Νιγηριανός είχε χάσει τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου, πέφτοντας από τον πρώτο όροφο καφετέριας στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας.

Συγγενείς και εκπρόσωποι αντιρατιστικών οργανώσεων καταλογίζουν ευθύνες στην αστυνομία και ζητούν την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, θεωρώντας ότι τα δύο άτομα με πολιτική περιβολή που καταδίωξαν τον 25χρονο είναι αστυνομικοί.

Την Τρίτη αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψίανεκροτομή στο πτώμα του 27χρονου Νιγηριανού. Στη διαδικασία θα παραστεί ως τεχνικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου, έπειτα από σχετικό αίτημα της οικογενείας του θύματος.

Στο μεταξύ, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δημήτρη Μητρουλιά διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς η προανάκριση για την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr