Κλείσιμο

Ιερά Σύνοδος: Διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία - Τι αναφέρει σε εγκύκλιό της

Στην εγκύκλιο που απεστάλη στις Μητροπόλεις εκτός από τις θέσεις της επί του ζητήματος εκφράζει και την αντίθεσή της γενικά για τον πολιτικό γάμο 

Με εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις η Ιερά Σύνοδος γνωστοποιεί την αντίθεσή της στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση».

Στην εγκύκλιο που απεστάλη στις Μητροπόλεις εκτός από τις θέσεις της επί του ζητήματος εκφράζει και την αντίθεσή της για τον πολιτικό γάμο γενικώς.

Στην εγκύκλιο καταγράφεται η διαφωνία της Εκκλησίας της Ελλάδας με την ομόφυλη γονεϊκότητα, καθώς δεν ικανοποιούνται τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα, αλλά και η διαφωνία με τον ομόφυλο γάμο, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή επεκτείνονταν ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, δεν θα ήταν νομικά επιτρεπτός ο αποκλεισμός τους από το δικαίωμα υιοθεσίας, όπως ισχύει σήμερα για τα έγγαμα ζευγάρια.
 

Πηγή: skai.gr