Η Kaizen Gaming γιόρτασε τα 10 της χρόνια μαζί με μια σημαντική αναγνώριση

Η Kaizen Gaming, η μεγαλύτερη ελληνική gametech εταιρία και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του χώρου διεθνώς, έκλεισε τα 10 της χρόνια και αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά ως Great Place to Work στην Ελλάδα.

Παράλληλα, φέτος για πρώτη φορά έλαβε την ομώνυμη πιστοποίηση και σε χώρες που δραστηριοποιείται και έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία και δραστηριότητα, στην Πορτογαλία, την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Η αρχή έγινε το 2021
Η πρώτη φορά που η Kaizen Gaming έλαβε την πιστοποίηση Great Place to Work στην Ελλάδα ήταν το 2021 ενώ στην συνέχεια διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταλαμβάνοντας την 9η θέση στα Best Workplaces Europe 2021, στην κατηγορία επιχειρήσεων με 500+ εργαζομένους. 

Τι είναι η πιστοποίηση Great Place to Work;
Η Great Place to Work είνα πιστοποίηση μέσω της οποίας αναγνωρίζονται οι εργοδότες που προσφέρουν ξεχωριστή εμπειρία στους εργαζόμενούς τους. Η διαδικασία για να λάβει μια εταιρία την πιστοποίηση αποτελείται από 2 βήματα. Το 1ο βήμα αποτελεί μια έρευνα η οποία συμπληρώνεται από τους εργαζόμενους, και το 2ο είναι η καταγραφή των τυπικών χαρακτηριστικών της επιχείρησης, η οποία συμπληρώνεται από τον εργοδότη. 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να πάρει μια εταιρία την πιστοποίηση Great Place to Work;
Κάθε επιχείρηση που πιστοποιείται σαν Great Place To Work θα πρέπει αποδεδειγμένα να τηρεί προϋποθέσεις όπως οι ακόλουθες:

Να είναι ελκυστική στην αγορά εργασίας και στη προσέλκυση ταλέντων. 
Ενδεικτικό είναι πως η Kaizen Gaming ξεκίνησε ως μια ομάδα 20 ατόμων το 2012 και σήμερα έφτασε να μετρά πάνω από 1.600 Kaizeners σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του 2022 και μόνο, η εταιρία δημιούργησε 800 νέες θέσεις εργασίας ενώ το 2023 προβλέπεται να δημιουργήσει 1.000 επιπλέον. Οι  αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και, εν προκειμένω, εκτός από την ανάπτυξη της εταιρίας αποδεικνύουν το πόσο ελκυστική γίνεται στην αγορά εργασίας για έναν υποψήφιο εργαζόμενο και παράλληλα την κάνει μια ιδανική εταιρία για να εργαστεί κανείς. 

kaizen

Οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης να βασίζονται στην εμπιστοσύνη.
Όπως αναφέραμε και πριν, μέρος της έρευνας ήταν οι εργαζόμενοι της Kaizen Gaming να αξιολογήσουν το εργασιακό περιβάλλον, τις ευκαιρίες εξέλιξης, το επίπεδο εμπιστοσύνης, καθώς και την εταιρική κουλτούρα, μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 90% δηλώνει πως στην Kaizen υπάρχει ίση μεταχείριση, ανεξάρτητα από την ηλικία, την εθνικότητα, το φύλο ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους και το 89% ότι μπορεί να είναι ο εαυτός τους στην Kaizen Gaming.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι το 86% των συμμετεχόντων θα ήθελε να παραμείνει στην Kaizen Gaming για πολύ καιρό και παράλληλα επιβεβαίωσαν την υψηλή ικανοποίηση τους όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον καθώς και ότι το συλλογικό πνεύμα αποτελεί πράγματι βασική και ουσιαστική αξία της εταιρίας. Παράγοντες σημαντικοί, που παίζουν καθοριστικό ρόλο ώστε οι εργαζόμενο να είναι παραγωγικοί, συνεργατικοί και πάνω απ’ όλα να έχουν την ευκαιρία να καινοτομούν. Στις απαντήσεις της έρευνας σημειώθηκε ένα ποσοστό της τάξης του 88% που θα σύστηνε ανεπιφύλακτα, σε φίλους και οικογένεια, την Kaizen Gaming ως ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστεί κάποιος.

Να παρέχει κίνητρα στους εργαζόμενους και να δημιουργεί υψηλό επίπεδο εμπλοκής.   
Η “συνεχής εξέλιξη” στην Kaizen Gaming δεν σταματά στον τομέα της τεχνολογίας. Μέσα από την ομαδική προσπάθεια ενισχύεται και η ατομική εξέλιξη. Όλοι οι Kaizeners μοιράζονται τις ιδέες τους, προτείνοντας καινοτομίες και παίρνοντας πρωτοβουλίες, . Με τον τρόπο αυτό έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες εξέλιξης κατακτώντας στόχους που ανοίγουν δρόμους για νέες προκλήσεις. Στατιστικά, το 85% των εργαζομένων απάντησαν πως νιώθουν σημαντικοί και ότι συνεισφέρουν εμπράκτως στην εταιρία ενώ το 90% δηλώνει υπερήφανο να λέει στους άλλους πως εργάζεται στην Kaizen Gaming.

Να διαθέτει υψηλής ποιότητας διαδικασίες στην Διαχείριση των Ανθρώπων της. 
Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία έδωσε και εξακολουθεί να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην δημιουργία μιας ομαδικής κουλτούρας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Kaizen Gaming εμπράκτως προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό προγραμμάτων ενδυνάμωσης των σχέσεων των εργαζομένων, δραστηριότητες εντός και εκτός εταιρίας όπως και πολλές συναντήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας προκειμένου να ισχυροποιούνται οι δεσμοί της ομάδας.

Η Kaizen Gaming πέτυχε μια ακόμα πολλή σημαντική διάκριση αναγνωριζόμενη ως  Great Place to Work, κάτι που αποδεικνύει αλλά και αναδεικνύει τις αξίες της σαν εταιρία.


TAGS: stoiximan