Κλείσιμο

Φρένο στη βιομετρική επεξεργασία στοιχείων

Παράνομη έκρινε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα την επεξεργασία βιομετρικών στοιχείων εργαζομένων εταιρείας πλαστικών για τον έλεγχο της εισόδου και της εξόδου τους από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Παράλληλα, η Αρχή αποφάσισε ότι είναι μη νόμιμος και ο έλεγχος τήρησης του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησής των εργαζομένων, με τη μέθοδο της ανάλυσης της γεωμετρίας του δακτύλου.

Η υπόθεση εξετάστηκε με αφορμή καταγγελία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας για εγκατάσταση και λειτουργία βιομετρικού συστήματος ελέγχου της εισόδου και της εξόδου των εργαζομένων.

Στην απόφασή της η Αρχή, αφού επισημαίνει ότι η εταιρία δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους σχετικά με το βιομετρικό σύστημα, ζητά να διακόψει αμέσως τη συγκεκριμένη επεξεργασία και να καταστρέψει το αρχείο που έχει ήδη δημιουργήσει με τα δεδομένα των εργαζομένων της.

Από την πλευρά της η εταιρία χαρακτήρισε την εγκατάσταση του συστήματος επιβεβλημένη για να ελέγχει την πρόσβαση στους χώρους, λόγω της χρήσης εύφλεκτων πρώτων υλών και ρεύματος υψηλής τάσης.
Πηγή: skai.gr