Έβρος: Κατέπεσε η κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού για τους μετανάστες που αιχμαλώτισε ο αυτόκλητος «συνοριοφύλακας»

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης - ΥΠΡΟΠΟ: "Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της"

Μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα, και όχι για απόπειρα εμπρησμού, κατηγορούνται μετά τους εννιά και οι τέσσερις παράτυποι μετανάστες που απολογηθήκαν το βράδυ της Δευτέρας. Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Η ΕΛΑΣ αναζήτησε τη Δευτέρα τον άνδρα ο οποίος ταυτοποίηθηκε ως εμπλεκόμενος σε περιστατικό καταναγκαστικής ακινητοποίησης μεταναστών, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί. 

Ο αναζητούμενος εμφανίστηκε λίγο αργότερα, με τον συνήγορό του, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης. 

Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού. 

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν», σημειώνουν οι πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως στο νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται πώς μετανάστες αιχμαλωτίστηκαν από «πολιτ

Πηγή: skai.gr