Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

Αύξηση στις τιμές των διοδίων χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί το ύψος και ο χρόνος που θα γίνει, προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.
Τα έσοδα των διοδίων θα δοθούν στους ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του συνόλου του υπάρχοντος εθνικού οδικού δικτύου για να κατασκευάσουν νέα τμήματα συνολικού μήκους 760 χιλιομέτρων με τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης.
Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά θα κατασκευαστούν 6 οδικά έργα προϋπολογισμού επτά δισεκατομμυρίων ευρώ και η συμμετοχή του δημοσίου θα είναι δύο δισεκατομμύρια. Πρόκειται για την υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακού - Κλειδί, την Ιόνια Οδό, τον δρόμο που συνδέει Κόρινθο - Τρίπολη - Καλαμάτα - Λεύκτρο - Σπάρτη, τον αυτοκινητόδρομο της κεντρικής Ελλάδας από Λαμία μέχρι Παναγιά Μετσόβου, καθώς και αυτόν από Ελευσίνα προς Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο - Τσακώνα.
Τα πιο προωθημένα από τα έξι είναι η κατασκευή υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης και του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός - Κλειδί, των οποίων η σύμβαση παραχώρησης αναμένεται να υπογραφεί στα τέλη του έτους ενώ προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν σε 4 χρόνια. Τα υπόλοιπα θα παραδίδονται σταδιακά μέχρι το 2012.
Πηγή: skai.gr