Ελευθέριος Βενιζέλος: Πρόοδος για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς

Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου, που είχε πάρει κλίση 6 μοιρών, ενώ την Πέμπτη οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.
 
Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και την Τετάρτη άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι οι νταλίκες που βγήκαν αρχικά είναι αυτές που είναι πιο κοντά στην έξοδο, καθώς τα ΙΧ είναι σε άλλο επίπεδο.

Σύμφωνα με πυροσβέστες λόγω  της ατελούς καύσης δεν υπάρχει έκρηξη και γι’ αυτό δεν υπάρχει πια φλόγα. Η θερμοκρασία στο γκαράζ του  Ελ. Βενιζέλος  έφτασε και τους 500 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr