Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, σε δείγματα από 130 επιχειρήσεις που παράγουν το συγκεκριμένο τυρί βρέθηκε ότι σε 26 η ποσότητα των διοξινών, καθώς και των παρόμοιων με τις διοξίνες πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCBs) ήταν πάνω από τα όρια, τα οποία ορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Όπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ, κατά την ιχνηλασιμότητα αυτών των 26 επιχειρήσεων βρέθηκε ότι το συγκεκριμένο τυρί διατέθηκε μόνο στην εσωτερική αγορά της Ιταλίας και δεν διακινήθηκε σε κανένα κράτος–μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν εξήχθη σε καμία Τρίτη Χώρα.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.