«Ξυπόλητο τάγμα» οι μετανάστες σε Ελληνικό, αλλά και στη Λέσβο (vid)

Οικτρές είναι οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων στο Ελληνικό, αλλά και στη Λέσβο, στον απόηχο των σφοδρών επικρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρωί η κάμερα του ΣΚΑΪ αντίκρισε στον άτυπο καταυλισμό του Ελληνικού πρόσφυγες, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά, ελλιπώς ενδεδυμένους, ακόμη και με παντόφλες, με ελάχιστους θερμαινόμενους χώρους για προστασία από τις καιρικές συνθήκες ανάμεσα στις σκηνές. Οι εικόνες θύμιζαν άλλες, μαύρες, εποχές. Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο από drone το οποίο δημοσιεύει το vimaonline.gr

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό που, εδώ και 16 μήνες, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί άναρχα η Κυβέρνηση στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για εικόνες ντροπής και επιτέθηκε στον Γιάννη Μουζάλα.


«Δυστυχώς, η εικόνα σήμερα διαψεύδει - για ακόμη μια φορά - τον διαψεύδοντα Υπουργό. Υπό άθλιες συνθήκες, συνεχίζει να λειτουργεί μια εγκατάσταση που από προσωρινή έγινε μόνιμη και από παράτυπη έγινε τυπική. Και, δυστυχώς, βλέπουμε καταστάσεις που δε δικαιολογούνται, μετά από τόσους μήνες και τόσα χρήματα που έχουν τεθεί στη διάθεση της Κυβέρνησης. Οι συνθήκες φιλοξενίας που αντίκρισα εδώ, στην “Ειδομένη της Αττικής”, αντικατοπτρίζουν - πάνω από όλα - το μέγεθος της κρατικής ανικανότητας και αναλγησίας» τόνισε.

Οι σκληρές εικόνες
των παιδιών, αλλά και όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, θα πρέπει να στοιχειώνουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη, πρόσθεσε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Λέβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος με τον Γιάννη Μουζάλα ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των προσφύγων και των μεταναστών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη Λέσβο αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου και εξέθεσε για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσταλεί άμεσα στο νησί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Την πεποίθησή τους πως η υποδοχή των προσφύγων στην ενδοχώρα χωρίς να προκύψουν κοινωνικά προβλήματα, αποτελεί μεγάλη επιτυχία, εξέφρασαν στο μεταξύ τη Δευτέρα ο Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην εκδήλωση «Προσφυγικό και επιπτώσεις» που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» στη Στοά του Βιβλίου.

Το βίντεο του vimaonline.gr

Πηγή: skai.gr - lesvosnews.gr