Αιχμές Βουδούρη κατά «συστήματος Μουζάλα» - Να ελεγχθούν οι σοβαρές κατηγορίες ζητά η ΝΔ

Eύφορο έδαφος για οικονομικές παρεκτροπές καλλιεργεί το σύστημα «Μουζάλα», ανέφερε χθες ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Οδυσσέας Βουδούρης, σε συνέντευξη Τύπου για τους λόγους της παραίτησής του.

Σύμφωνα με τον κ Βουδούρη, «έχει στηθεί ένα παράλληλο σύστημα στο γραφείο του υπουργού, από το οποίο συντονίζονται τα πάντα με προφορικές εντολές».

Ο πρώην γενικός γραμματέας διερωτάται μάλιστα «γιατί δεν ορίζονται συντονιστές στα κέντρα φιλοξενίας εδώ και τόσους μήνες, όπως ορίζει η νομοθεσία».

Ο κ. Βουδούρης τόνισε, μάλιστα, ότι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν το προσφυγικό βρίσκεται μόλις στο 28%, ακριβώς γιατί δεν έχει οργανωθεί η κατάλληλη υποδομή.

Όσον αφορά την προμήθεια οικίσκων ενόψει του χειμώνα, ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι από το γραφείο του υπουργού ζητήθηκαν οικίσκοι συγκεκριμένων προδιαγραφών, κάνοντας λόγο σαφώς για προμήθειες με αδιαφανείς διαδικασίες.

Δήλωσε μάλιστα ότι «ζητώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους οικίσκους που θα χρησιμοποιηθούν στους καταυλισμούς, είναι πιθανόν να δημιουργηθούν συνθήκες πίεσης ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε -αναγκαίες- απευθείας αναθέσεις».

Ο κ. Βουδούρης, μάλιστα, τόνισε ότι δεν βλέπει τον λόγο να δημιουργηθούν νέες δομές, εφόσον οι υφιστάμενες επαρκούν και αρκεί να αναβαθμιστούν.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες του κ. Βουδούρη γιατί το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό τονίζει μεταξύ άλλων ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα πρώτης υποδοχής, κ. Οδυσσέα Βουδούρη.

«Οι εξαιρετικά σημαντικές καταγγελίες του κ Βουδούρη ρίχνουν φως στους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του. Απευθείας αναθέσεις αντί διαγωνισμών, τεράστια εργολαβικά κέρδη από κατασκευή συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας και παράλληλο σύστημα διοίκησης, ήταν κάποιες από αυτές, ενώ απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς τον Υπουργό Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ως προς την αλλοίωση του συνολικού αριθμού των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, προς τα κάτω φυσικά!», λέει η ΝΔ.

«Ο κ. Βουδούρης επιβεβαίωσε και τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα, μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης, σε εκτίμηση του κόστους ανά πρόσφυγα! Και αυτό συμβαίνει γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν συντονίζει την κατάσταση, αλλά δεν διευκολύνει και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απορροφώντας μόνο το 28% αυτών!», συμπληρώνει ο κ Κικίλιας. 

Τέλος η ΝΔ μιλάει για «ανυπαρξία κατάλληλων δομών στο αρμόδιο Υπουργείο, ανικανότητα συντονισμού και κυρίως συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, ελλιπής απορρόφηση κονδυλίων και “σκιές“ διαφθοράς. 



Πηγή: skai.gr