Κλείσιμο

«Πολιτικά διωκόμενος ως φίλος του Καραμανλή» δήλωσε ο Φιλιππίδης - Τι λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Αναλυτικά η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου ΕΔΩ

Πολιτικά διωκόμενος δήλωσε ενώπιον του τούρκικου δικαστηρίου ο πρώην Διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης. Oπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών της Αθήνας, η δικηγόρος του ανέφερε - όπως καταγράφεται στην απόφαση - ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

H δικηγόρος του, όπως αναφέρεται στην απόφαση, πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του Φιλιππίδη στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια απόφαση αναφέρεται και το σκεπτικό του τουρκικού δικαστηρίου που άφησε τον Φιλιππίδη ελεύθερο.  Σύμφωνα με αυτό, το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε παράνομο, διότι όπως δέχτηκαν οι τούρκοι δικαστές δεν είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, γεγονός που δεν ισχύει, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην Τουρκία.

Τι λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απορρίπτουν τα περί πολιτικής δίωξης που χρησιμοποίησε ο Άγγελος Φιλιππίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: " ο Κώστας Καραμανλής εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της. Οι ίδιες πήγες σημείωναν: μακριά απο τον Κώστα Καραμανλή απόψεις ότι η δικαιοσύνη εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια.
 

Αίτημα για εκ νέου κράτηση

Αργά χθες βράδυ και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου η εισαγγελία εφετών της Αθήνας απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές για εκ νέου κράτηση του Άγγελου Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους του, ο Άγγελος Φιλιππίδης βγήκε από τις φυλακές του Μάλτεπε και βρίσκεται σε τμήμα Μεταγωγών έως ότου εκδικαστεί το δεύτερο αίτημα έκδοσης του που έχουν υποβάλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές για τη δανειοδότηση από το ΤΤ του επιχειρηματία, Παναγιώτη Ευθυμίου.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Νewsdesk ΣΚΑΪ