Άρση περιορισμών: Τι θα ισχύει με SMS, μετακινήσεις εκτός νομού, γυμναστήρια-Προνόμια εμβολιασμένων

Άρση περιορισμών: Τι θα ισχύει με SMS, μετακινήσεις εκτός νομού, γυμναστήρια-Προνόμια εμβολιασμένων

Ενα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα έγινε σήμερα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων. Στις 17 Μάιου ανοίγουν τελικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ από τις 14 του μήνα επανεκκινεί σταδιακά ο πολιτισμός, με το άνοιγμα των μουσείων αρχικά και στη συνέχεια των θερινών σινεμά και των θεαμάτων σε εξωτερικούς χώρους 

Παράλληλα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα (17/5), με τις επισήμανση των ειδικών ότι όλες οι δραστηριότητες θα επανέλθουν συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας. 

Σχετικά με το SMS για το λιανεμπόριο φαίνεται πως το σενάριο είναι να καταργηθεί από τις 15/5 μάζι με το ραντεβού στα μαγαζιά. Όσον αφορά για το γενικό SMS στο 13033 φαίνεται πως θα καταργηθεί. Η απόφαση θα ληφθεί στα προς τις 15/5.  

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού το κεντρικό σενάριο είναι ότι δεν θα απαιτείται self test και πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις μετακινήσεις εκτός νομού από 15/5.

Αθλητικές δραστηριότητες

Ξεκινούν οι προπονήσεις πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων από 17/5 ενώ οι αθλητικές ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από 17/5.  

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαίου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς. 

Πηγή: skai.gr