Κλείσιμο

Απειλήθηκε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Δυο κουκολοφόροι αιφνιδίασαν το φρουρό του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου αργά το βράδυ της Τρίτης και του αφαίρεσαν το αυτόματο όπλο, το υπηρεσιακό περίστροφό του και το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Οι άγνωστοι, πλησίασαν το φρουρό στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το σπίτι του κ. Κεδίκογλου στη Γλυφάδα, επί της οδού Καλυψούς 2 και υπό την απειλή όπλου, πήραν τον οπλισμό του.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Με αφορμή την αφαίρεση του οπλισμού από τον ειδικό φρουρό της κατοικίας του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δ. Κυριτσάκης δήλωσε ότι "καταδικάζουμε απερίφραστα την συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια η οποία στρέφεται ευθέως κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Η πράξη αυτή δυναμιτίζει τα θεμέλια μιας ευνοούμενης πολιτείας οι θεσμοί της οποίας έχουν ανάγκη σεβασμού και στήριξης".

Η υπόθεση έχει ομοιότητες με αυτή του θανάτου του ειδικού φρουρού, Χαράλαμπου Αμανατίδη.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2005, άγνωστοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν κατά τον ίδιο τρόπο τον οπλισμό του Αμανατίδη, αλλά όταν αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Ο φρουρός του κ. Κεδίκογλου είναι 21 ετών, υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας και είναι στο Σώμα έξι μήνες.
Πηγή: skai.gr