Ανοίγουν την Τρίτη (19/5) αθλητικοί χώροι και κολυμβητήρια της Αθήνας - Οι νέοι κανόνες

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη 19 Μαΐου όλες οι ανοικτές και κλειστές Αθλητικές Εγκαταστάσεις και τα Κολυμβητήρια, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της  Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.

Συγκεκριμένα επαναλειτουργούν:

α) Τα τέσσερα δημοτικά κολυμβητήρια, στο Σεράφειο, το Γουδή, την Κολοκυνθούς και την Γκράβα

Πληροφορίες για τα Κολυμβητήρια μπορείτε να δείτε στο https://www.opanda.gr/kolimvitiria

β) Όλες οι ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (μπάσκετ, βόλεϊ, γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 και 11x11)

Την αναλυτική λίστα όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων μπορείτε να τη δείτε στο https://www.opanda.gr/ipodomes-opanda/category/athlitika-kentra-gipeda

Η  επαναλειτουργία  αφορά μόνο:

α) Τα αθλητικά Σωματεία με ηλικίες αθλούμενων άνω των 13 ετών (δεν επιτρέπεται η  χρήση από δημότες).

β) τους υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων ΣΕΦΑΑ (ΤΕΦΑΑ) και παραγωγικών σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

γ) Επίσης, επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα περίοδο.

Κάθε αθλούμενος θα πρέπει να προσκομίζει ιατρική βεβαίωση ότι δε έχει  συμπτώματα του κορωναϊού COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται Δευτέρα – Παρασκευή, από 08:00 – 16:00 στα εξής τηλέφωνα

α) Για τα κολυμβητήρια και τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στο 210 5284877  και  210 5284878

β) Για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις στο 210 3646857

Πηγή: skai.gr