Η συνταγή για mac n cheese που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για το κουνουπίδι

Αυτή η συνταγή είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για ένα κρύο βράδυ αφού θα σου προσφέρει το πιο κρεμώδες mac ‘n’ cheese, ενώ ένα καλά κρυμμένο συστατικό ενισχύει τη διατροφή σου με βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Και ποιο είναι αυτό το συστατικό-έκπληξη; Το τόσο παρεξηγημένο κουνουπίδι! Για αυτό δοκίμασε αυτή τη συνταγή για το τέλειο mac ‘n’ cheese που θα σε κάνει να δεις με άλλη ματιά το κουνουπίδι.

Υλικά:

- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοντά ζυμαρικά
- 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 115 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 55 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη (1/2 φλιτζάνι περίπου)
- λίγη σκόνη μουστάρδας
- πιπέρι καγιέν
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
-  λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί.

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Zεστανε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει, για 15 με 20 λεπτά. Πρόσθεσε 4 φλιτζάνια νερό και σιγόβρασε μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ μαλακά, 10 με 12 λεπτά. Στράγγιξε, κρατώντας 2 φλιτζάνια νερό και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.

Ανακάτεψε τα λαχανικά, το τσένταρ, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπλέντερ. Πολτοποίησε προσθέτοντας αρκετό νερό από αυτό που κράτησες, μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 1 έως 2 λεπτά.

Πρόσθεσε αυτή τη σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακάτεψέ τα να ενωθούν. Μετάφερέ τα στο έτοιμο ταψί. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό και μια κουταλιά λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε πάνω από τα ζυμαρικά. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν, 14 με 16 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:

Jade Pinkett Smith: Η αποκάλυψη της ασθένειάς της και το θαρραλέο video στα social


Το 2021 οι αναζητήσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, τη βοήθεια στους συνανθρώπους και την προστασία του πλανήτη βρέθηκαν στο Top 10 της Google 

Πηγή: savoirville.gr
TAGS: τυρί