Κλείσιμο

Βράβευση της Ελλάδας στην έκθεση τουρισμού της Σαγκάης

Η Ελλάδα βραβεύθηκε ως ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο για το «μήνα του μέλιτος», στη διεθνή τουριστική έκθεση CITM 2006 της Σαγκάης, που οργανώνεται από το υπουργείο Τουρισμού της Κίνας, την Πολιτική Αεροπορία και το δήμο της Σαγκάης και είναι η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Δημήτρης Λαμπαδάριος.
Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και η νέα διαφημιστική καμπάνια με το μήνυμα «Εξερευνήστε τις αισθήσεις σας» (Explore your senses) κέρδισαν τις εντυπώσεις και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων εκπροσώπων τουριστικών οργανισμών από την Κίνα και άλλες χώρες, καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε σήμερα, πρώτη μέρα της έκθεσης, ο Κινέζος υπουργός Τουρισμού Shao Qiwei και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ συμμετείχε επίσης σε ημερίδα προβολής της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που είχε υπογραφεί ανάμεσα στις τρεις χώρες στο Κάιρο πρόσφατα. Ο κ. Λαμπαδάριος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα ελληνικά τουριστικά προϊόντα, ενώ αργότερα παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε κινεζικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΕΟΤ θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Σαγκάης Dao Shuming και θα παραχωρήσει συνέντευξη στη μεγαλύτερη κινεζική πύλη στο διαδίκτυο Sina.com, η οποία μάλιστα θα συνδεθεί με την ιστοσελίδα του ΕΟΤ και θα παρέχει για καιρό πληροφορίες στους Κινέζους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr