Στο κόκκινο το πετρέλαιο

Στο κόκκινο παραμένει η τιμή του μαύρου χρυσού. Η τιμή του αργού πετρελαίου βρίσκεται στα 117,48 δολάρια το βαρέλι και στα 113,51 η τιμή του Μπρέντ.

Στο 1.5921 η ισοτιμία ευρώ δολαρίου .

Την έντονη ανησυχία του για τις απότομες διακυμάνσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος έχει ανησυχήσει τόσο την ευρωτράπεζα όσο και την ομάδα των 7.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των 7 για πρώτη φορά άλλαξε το κοινό ανακοινωθέν της, και άφησε αιχμές για τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την • •Νέες αυξήσεις λόγω πετρελαίου src=/upload_files/Image/Grafika
αναταραχή επειδή δεν στηρίζει το αμερικανικό νόμισμα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Η κούρσα ανόδου του πετρελαίου προκαλεί στη χώρα μας
Όπως προκύπτει από ερευνά του ΣΚΑΪ, στα πρατήρια της εθνικής ΑθηνώνΘεσσαλονίκης η διαφορά στη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι έως και 20 λεπτά ανά λίτρο στα πρατήρια της εθνικής οδού ΑθηνώνΘεσσαλονίκης. 

Η  μέση τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 1,10 έως 1,30 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης από 1,20 έως 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκαν και πρατήρια στα οποία, τη νύχτα, η τιμή των υγρών καυσίμων είχε αυξηθεί κατά ένα λεπτό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 18 Απριλίου στα 1,131 ευρώ ανά λίτρο.
Πηγή: skai.gr