Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό των τραπεζών

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών. Όπως είναι ήδη γνωστό, στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενιαίου επικουρικού ταμείου, στο οποίο οι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των τραπεζών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί το ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων που προσλήφθηκαν μετά το 1992.
Για τους προσληφθέντες πριν από το 1992, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως έχουν ήδη κατοχυρώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού καθεστώτος για αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν τίθεται θέμα αιφνιδιασμού.
Την αντίδρασή της εκφράζει η ΟΤΟΕ η οποία έχει εξαγγείλει για την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη απεργία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι κυβερνά, χαρακτηρίζοντάς τη «Βαβέλ», ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου ταμείου κύριας ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων και ενιαίου επικουρικού ταμείου που στηρίζεται στην κρατική και τραπεζική χρηματοδότηση.
Πηγή: skai.gr