Κλείσιμο

Ο Μπράουν προτείνει Ταμείο για τους φτωχούς

Τη δημιουργία Ταμείου που θα βοηθήσει τους φτωχούς πρότεινε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπράουν πρότεινε η Παγκόσμια Τράπεζα και οι πλούσιες χώρες να συνδράμουν, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, τα κράτη στα οποία το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πενιχρό.

"Θέλω να συνεργαστούμε, όταν συνέλθει εδώ στο Λονδίνο η ομάδα των G20, ώστε οι πλούσιοι μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα ενώ διαρκεί αυτή η διεθνής ύφεση να συνεισφέρουμε οικονομικά υπέρ των συγκριτικά φτωχών και φτωχότερων οικονομιών" στον πλανήτη μας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα θα επιδιώξει να συγκεντρωθούν υπέρ των φτωχών του πλανήτη

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των μάνατζερ της Παγκόσμιας Τράπεζας, Νγκόζι Οκόνιο - Ιουεάτα ζήτησε πιο συγκεκριμένα ένα ποσοστό 0,7% όσων οι πλούσιοι θα διαθέσουν τον καιρό αυτό για να ανακάμψουν οι οικονομίες τους, να διοχετευτεί προς τις φτωχές οικονομίες στον πλανήτη, ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων που υπέχει προς αυτές η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα.

Με αυτή την υπέρ των "ασθενέστερων οικονομιών" του πλανήτη πολιτική, που προτείνω σήμερα, θα πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια μιας νέας πολιτικής, που θα πρέπει πολύ σύντομα να διαπνέει όλη τη διεθνή κοινότητα, επισήμανε επίσης ο βρετανός πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr