Νέες δεσμεύσεις Μπράουν

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις εξουσίες και τις δυνατότητες της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA), της βρετανικής αρχής ρύθμισης και εποπτείας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

Ο Μπράουν λαμβάνει τη δέσμευση αυτή μια μέρα μετά τη σύνοδο του Χόρσαμ στο νότιο Λονδίνο, όπου οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20, της Ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη δεσμεύτηκαν να λάβουν "όλα τα απαραίτητα μέτρα" για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

"Ο κόσμος άλλαξε τόσο που είναι αγνώριστος, όχι μόνο την τελευταία δεκαετία αλλά και τους τελευταίους δέκα μήνες", γράφει στην εφημερίδα ο Μπράουν, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας.

"Το σύστημα ρύθμισης της οικονομίας μας πρέπει να αλλάξει μαζί με τον κόσμο. Αυτό σημαίνει μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων, με μια Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών μεταρρυθμισμένη, πιο σταθερή και ενισχυμένη με καλύτερα χρηματοπιστωτικά μέσα που θα αποτελούν τον πυρήνα του συστήματος", πρόσθεσε.

"Ενώ το 1997 το σύστημα επιτήρησης ήταν καλό σε σχέση με τις συνθήκες που τότε αντιμετωπίζαμε, σήμερα είναι σαφές ότι η λεπτομερής ρύθμιση των χρηματαγορών σε όλο τον κόσμο δεν ακολούθησε τους ρυθμούς αλλαγής της παγκόσμιας οικονομίας", κατέληξε ο Γκόρντον Μπράουν.
Πηγή: skai.gr