Κλείσιμο

Κυρώσεις κατά της Ελλάδας ζητά η Αυστρία

Ο κ. Γκράσε τονίζει συγχρόνως την ανάγκη να υπάρξει μελλοντικά, μεταξύ άλλων, ένα καλύτερο και λειτουργικότερο σύστημα ελέγχου. Ο κ. Γκράσερ σημείωσε πως η κατάθεση των λανθασμένων στοιχείων από την Ελλάδα, συνιστά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, γιατί, όπως είπε, εάν χαθεί η εμπιστοσύνη, αυτό αποτελεί τότε ένα πρόβλημα για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο ίδιος θεωρεί πως στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, θα πρέπει να προβλεφθεί η επιβολή κυρώσεων, εάν διαπιστώνεται εκούσια και πλήρως συνειδητή παράβαση των διατάξεων.
Λόγο για ανησυχία, θεωρεί πως αποτελεί η παρουσίαση λανθασμένων στοιχείων για το έλλειμμα της από την πλευρά της Ελλάδας, και ο διοικητής της Αυστριακής Εθνικής Τράπεζας (νομισματική τράπεζα της χώρας), Κλάους Λίμπσερ, όπως ανέφερε ο ίδιος επίσης σε δηλώσεις του στη Βιέννη. Ο κ. Λίμπσερ επισήμανε πως αυτό λειτουργεί ως αρνητικό παράδειγμα για τις νέες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησε να υπάρξουν σαφείς διατάξεις ως προς την κοινοποίηση των οικονομικών στοιχείων στις Βρυξέλλες.
Σε σχέση με τη συζήτηση ως προς το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο διοικητής της Αυστριακής Εθνικής Τράπεζας επέκρινε ιδιαίτερα το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικών κριτηρίων ανάλογα με την επί μέρους χώρα, κάτι που, όπως τόνισε, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για μια άνιση μεταχείριση.
Πηγή: skai.gr