Κίνδυνοι αστάθειας στην Οικονομία

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ολοκληρώθηκε η κρίση στις χρηματαγορές, δήλωσε μετά το τέλος του Γιούρογκρουπ, ο πορτογάλος προεδρεύων.

Οι υπουργοί και οι κεντρικοί τραπεζίτες εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν λέγοντας ότι, αν και δεν έχει επηρεαστεί ακόμα πολύ η ευρωπαϊκή οικονομία, οι κίνδυνοι για αστάθεια έχουν αυξηθεί.

Θεωρούν ότι οι τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κρίση. Πρόσθεσαν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και πως τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος του χρόνου.

Νωρίτερα, η Κομισιόν και οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης παρείχαν πλήρη στήριξη στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τη διαχείριση της κρίσης στις χρηματαγορές τον τελευταίο μήνα.

Ο προεδρεύων Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο αρμόδιος επίτροπος Αλμούνια απέδωσαν τα εύσημα στην Ευρωτράπεζα, λέγοντας ότι οι χειρισμοί των τελευταίων εβδομάδων εμπόδισαν την κρίση να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι ίδιοι, ωστόσο, άφησαν ακάλυπτο το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπονομεύει την ανεξαρτησία της Τράπεζας. Ακόμα τον προέτρεψαν να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία της Γαλλίας.
Πηγή: Αγγελική Παπαμιλτιάδου