ΓΣΕΕ: Πάνω από 15% η πραγματική ανεργία

ΓΣΕΕ: Πάνω από 15% η πραγματική ανεργία
«Εκρηκτική» χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ την αύξηση της ανεργίας, η οποία τον Ιούλιο ανήλθε στο 9,6% από 7% που ήταν τον Ιούλιο του 2008.

"Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία πληρώνουν τα σπασμένα μιας αντι-αναπτυξιακής και αντεργατικής πολιτικής, η οποία προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας με τις προσλήψεις των stage, με τα 4ήμερα και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων" τονίζει η ΓΣΕΕ. Ακόμα, σημειώνει ότι η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 15%, ενώ με τη λήξη της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική.

Η Συνομοσπονδία επαναλαμβάνει τις προτάσεις και τις θέσεις της για ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής και τονίζει ότι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η τόνωση της αγοραστικής δύναμης χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και η απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις ή χρηματοδότηση από το πακέτο των 28 δισ ευρώ «είναι τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας».

Τέλος, η ΓΣΕΕ καταλήγει λέγοντας ότι η «η αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας είναι μόνιμη απαίτηση και διεκδίκησή για την ανακούφιση και ενίσχυση των ανέργων».
Πηγή: skai.gr