Εντός των ημερών θα ρέει το αέριο

Εντός των επόμενων 15-20 ημερών θα ξεκινήσει η διέλευση φυσικού αερίου από Τουρκία προς Ελλάδα, μέσω του νέου ελληνοτουρκικού αγωγού, καθώς το τμήμα του έργου, από Έβρο μέχρι Κομοτηνή είναι ήδη έτοιμο ανακοίνωσε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου του στην 72η ΔΕΘ.

Ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι το έργο, που θα εγκαινιαστεί από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα "προικίσει" τη χώρα μας με έναν νέο δρόμο ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σιούφας είπε επίσης ότι, στο επόμενο διάστημα, πρόκειται να εισέλθει στη δοκιμαστική φάση του ο αγωγός φυσικού αερίου Ελευσίνας - Κορίνθου και ότι μελετάται η επέκτασή του -σε πρώτη φάση-  και προς τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ο κ. Σιούφας πρόσθεσε ότι, μέχρι το τέλος του 2008, θα έχει ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα "μαμούθ" για τον εκσυγχρονισμό-ανακαίνιση των 31 Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ) της Ελλάδας και τη δημιουργία 20 νέων ΒΙΠΕ και ΒΙΟ.ΠΑ.
Πηγή: skai.gr