Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ 

Οριακή ύφεση 0,3%, έναντι αρχικής πρόβλεψης 0,2%, κατέγραψε η ελληνική οικονομία του β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν μικρή επιδείνωση της ύφεσης και στο α’ τρίμηνο του έτους, το οποίο έκλεισε με συρρίκνωση 1,1% έναντι 0,9% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η εξέλιξη αποδίδεται σε νεότερα στοιχεία που έλαβε η υπηρεσία, όπως οι εξαγωγές καθώς και στοιχεία από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού.

Ειδικότερα, η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν παρουσίασε μεταβολή σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,8 % σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013.

Αύξηση κατά 5,3% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 3,4% και οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 15,6%.

Αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,2% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6,0%.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ