e-Λαχαναγορά: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τους χονδρέμπορους- Πώς λειτουργεί

e-Λαχαναγορά: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τους χονδρέμπορους- Πώς λειτουργεί

Μια νέα πλατυφρόμα, την e-Λαχαναγορά, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης θέτοντας την Κεντρική Λαχαναγορά στην ψηφιακή εποχή.

Η νέα εφαρμογή αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου, όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά. Στους χρήστες της παρέχεται η δυνατότητανα κάνουν την παραγγελία, να δουν το ιστορικό των παραγγελιών και αναλυτικές πληροφορίες, να αναζητήσουν τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία, να κάνουν τις πληρωμές με κάρτα ή μετρητά, καθώς και να επιλέξουν delivery ή παραλαβή από το κατάστημα.

«Ένας χρόνος πέρασε από την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι καθημερινά την χρησιμοποιούν πάνω από 130.000 πολίτες» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), για την παρουσίαση της «e-Λαχαναγορά» σημειώνοντας ότι η λειτουργία της αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ψηφιοποίηση του οργανισμού και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στηρίζει τις προσπάθειες εξέλιξής του σε ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο για επαγγελματίες και καταναλωτές.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στηρίζει τις προσπάθειες του οργανισμού να μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη επιχείρηση, σε ένα σύγχρονο οργανισμό που θα μπορεί να παρέχει καλές υπηρεσίες στους πελάτες του, καλά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές και θα τηρεί τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, έτσι ώστε να ξέρουμε ότι οι αμαρτίες του παρελθόντος έχουν μείνει οριστικά πίσω» πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην ομαδική προσπάθεια για να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν όλα εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι με αυτό τον προσανατολισμό ετοιμάζονται τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

«Από σήμερα, η Κεντρική Λαχαναγορά εκσυγχρονίζεται και μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή. Το e-Λαχαναγορά αποτελεί ένα καινοτόμο, απλό και εύχρηστο εργαλείο που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και θα εξυπηρετεί ένα μεγάλο σύστημα από χονδρεμπόρους, τοπικές αγορές και super-markets για την προμήθεια πρώτων υλών» επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστή ως Υπερταμείο), Γρηγόρης Δημητριάδης, δήλωσε ικανοποιημένος για την ταχύτητα εκσυγχρονισμού του οργανισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Απόστολος Αποστολάκος, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθεί η λειτουργία της πλατφόρμας e-Ιχθυόσκαλα.

Θα δημιουργηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ένα μεγάλο νέο σύνθετο σύστημα, ψηφιακών και φυσικών καταστημάτων, με έδρα logistics σε όλες τις αγορές του οργανισμού, ώστε αν μην δοθεί χώρος στον ανταγωνισμό να υποκαταστήσει τον ΟΚΑΑ και τους εμπόρους του, όπως σημείωσε ο κ. Αποστολάκος, ενώ τόνισε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα «δεν αλλάζει την προσωπική σχέση του χονδρεμπόρου με τον λιανέμπορο».

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ Χρήστος Κρομμύδας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σύγχρονων ψυχόμενων αποθηκευτικών χώρων, 7.500 παλετών, που έχουν ενταχθεί στο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο του οργανισμού, καθώς και για τις προωθούμενες επενδύσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, όπως η αναδιοργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, η φύλαξη και ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ανακύκλωση απορριμμάτων και ο ανασχεδιασμός λειτουργίας του οργανισμού με νέο επιστημονικό προσωπικό.

Πηγή: skai.gr